Туризъм

Дата на публикуване: 03.07.2014 06:38

Слънчева котловина в сърцето на Стара планина - с неповторима панорамна гледка
 
Град Априлци е малко китно градче, разположено в полите на Стара планина, обхващащо част от границите на Национален парк Централен Балкан.Озарено от слънчевите багри, къпещи централна Стара планина, Априлци разкрива пред своите посетители невероятна панорамна гледка.
Тук е раят на балкана. Всеки един от множеството туристи, които посещават Априлци, остават възхитени от непокътнатата природа, тучните ливади редуващи се със стръмни гори и високите Балкани. Тръгнали на път под съпровода на звучните потоци, песента на птичките, чистия въздух и аромата на свежест туристите изживяват една планинска приказка.
Градче, в полите на колосалния вр. Ботев, разкриващо необятната красота на флората и фауната. Фауна приканваща всеки посетител на кратко приключение, запознанство с представителите на животинския свят.
А що се отнася до населението, то се е наричало “балканджии”. Защо ли? Защото са се навеждали само когато е трябвало да пият вода.Заобиколени от усмихнати, приветливи и добронамерени лица, туристите се наслаждават на една спокойна, напомняща дома почивка.

 Това прави Априлци предпочитана дестинация за туризъм и отдих.
Туристически информационен център
АДРЕС
: гр. Априлци
обл. Ловеч
п.к. 5641
ул. "Васил Левски" , № 102
 

Потърсете в ел.страница

Времето в Априлци

Анкета

Какво смятате за новата визия на сайта ?


Какво смятате за новата визия на сайта?

Вие вече сте дали своя глас по този въпрос в анкетата!
Резултати :
Харесва ми :
33 % Complete (success)
Не ми допада :
65 % Complete (success)
Не знам :
2 % Complete (success)